Objavljeno: 27. 11. 2019 - 10:41

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, a s ciljem da se potakne daljnje prepoznavanje muzeja kao dinamičnih institucija, koje potiču istraživanje, inovativnost, kreativnost,  a promoviranjem baštine i njenog utjecaja na suvremene tendencije, promiču važnost interakcije muzeja s okruženjem, stvaranje nove publike i  održivi razvoj muzeja i zajednice. Dvanaestu Noć muzeja koja će se održati 27. sječnja 2017. od 18.-01. sati iza ponoći, obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja,  očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

Memorijalni centar

"Nikola Tesla" Smiljan

PROGRAM   Demonstracije Tesline ispitne stanice bit će svaki sat počevši od 19.00 h do 00.00 h   18.30 - 19.30 Književna večer s hrvatskim književnikom i dramskim umjetnikom Enesom Kiševićem i izvođenje recitala „Teslina golubica“ –  sonetni vijenac    

Muzej Like Gospić

PROGRAM   18.00 i 22.00 Stručno vodstvo kroz stalni postav 18.00 – 01.00 Izložba glazbenih instrumenata i pripadajućeg asesoara iz muzejskih zbirki 20.00  Nastup učenika s odabranim skladbama velikih glazbenih stvaratelja u klasi profesora Danka Ivšinovića 20.30  Nastup Gradskog zbora“Vila Velebita“ pod ravnanjem prof. Danka Ivšinovića       Ulaz besplatan za sve sadržaje!    

  Događanja & Novosti - Sve