Objavljeno: 17. 09. 2020 - 12:13

Poštovani posjetitelji Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan povodom održavanja prezentacije RAISE Youth projekta 19.09.2020, u multimedijalnoj dvorani neće se prikazivati film u terminima: 10.00 sati, 11.00 sati i 12.00 sati.

Hvala na razumijevanju

 

Više o projektu:

“Working together for a green, competitive and inclusive Europe”
 

RAISE Youth Projekt:
Uspješno završena I. faza razvoja poduzetništva nezaposlenih mladih u Lici
 

U subotu 19. rujna 2020., u Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ u Smiljanu održat će se prezentacija uspješno završene I. faze razvoja poduzetništva nezaposlenih mladih u Lici u sklopu projekta „RAISE Youth – Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth“. Na događaju će se predstaviti dosad provedene projektne aktivnosti s posebnim naglaskom na nedavno završeni program preinkubacije u sklopu kojeg je Mateo Ivanac, predsjednik udruge Mladi poduzetnik Hrvatska i voditelj Odjela za inovacijski sustav Sektora za industrijski razvoj i inovacijski sustav pri HGK vodio polaznike kroz razvoj vlastitih poduzetničkih ideja.
 

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević te predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Ličko-senjske županije, Turističke zajednice Ličko-senjske županije i drugih institucija.
 

RAISE Youth projekt sufinanciran je u iznosu od 3,1 milijuna eura kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Od ukupno 27 izabranih projekata, RAISE Youth je jedini projekt s nositeljem iz Hrvatske. Uz nositelja udrugu GTF-Inicijativa za održivi rast Grad Gospić je također član projektnog konzorcija. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za pripadnike NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni niti su u sustavu obrazovanja) koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.
 

Video: https://youtu.be/XNSvl_Tpsa4
 

Program:
10:00 – 10:20 Registracija sudionika i izjave za medije
10:20 – 10:30 Pozdravni govor
Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Gospića
10:30 – 10:45 Predstavljanje aktivnosti RAISE Youth projekta i projektnog tima
Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica udruge GTF-Inicijativa za održivi rast i
koordinatorica projekta RAISE Youth
10:45 – 11:20 Panel diskusija i prezentacija polaznika programa predinkubacije
Mateo Ivanac, predsjednik udruge Mladi poduzetnik Hrvatska i voditelj Odjela za
inovacijski sustav Sektora za industrijski razvoj i inovacijski sustav pri HGK
Sudionici programa predinkubacije
12:00 – 14:00 Obilazak RAISE Youth centra (Zagrebačka 35, Gospić) i ručak
 

Za više informacija o Fondu posjetite: www.eeagrants.org.

Obavijest posjetiteljima za subotu 19.09.2020.
  Informacije - Sve